Det har varit en hektisk sommar, minst sagt. Strax efter vi kom hem från Irak-resan fick jag ett sommarvikariat på Direktpress (stockholmdirekt.se). Eftersom jag redan hade hela maj och juni fullbokad med jobb blev det inte en enda dag utan jobb innan vicket drog igång strax efter midsommar. Redan då kände jag mig aningen trött eftersom jag bara hade kört på från den dag då jag landade på Arlanda. Men jag gillar ju att jobba hårt. Älskar när jag kommer in i ett riktigt kötta-på-mode. Ingenting kan stoppa mig då.

Sommaren har nu flugit förbi i en raskande fart. När jag inte har varit på redaktionen har jag på kvällar och helger jobbat med YouTube-kanalen Hildebrandt&Madon, liksom försökt planera inför hösten. Multitaska kanske man också kan kalla det.

Jag är stolt över mig själv att jag har tagit mig igenom sommaren och jag är så sjukt pepp på vad hösten har att erbjuda. Känner att jag knappt har tid för att vila nu. Ingen tid är bra tid liksom.

Men nu gick jag av sommarvicket i går, och nu sitter jag här på landet. Själv. Mobilen är på flightmode, alla anteckningsblock och jobb (nästan) har jag lämnar kvar hemma med flit. Det är bara jag och träden som blåser i vinden. Huset ligger pretty much ute på vischan. Inte en bil hörs här ute. Inte en enda människa syns till. Fridullt. Och precis vad jag behöver.

Idag har tvingat mig själv att bara sitta i solstolen halva dagen, och bara lyssna på naturen. Utan mobilen. Utan datorn. Utan internet. Utan musik. Från stolen följde jag en fjärils upptäcktsfärd på tomten. Lyssnade på fåglarnas eftermiddagssurr på elkabeln och försökte koncentrera mig på att bara vara med mig själv och mina andetag.

Nu till det väsentliga. Jag upplevde mycket i Irak, och även om allt jobb från resan nu är publicerat (i Fokus, Fokus, Aftonbladet, Amelia och Café) har jag så mycket kvar att berätta. Har inte haft tid att reflektera riktigt eftersom jag gör det bäst när jag skriver ner det i ord. Och det här jag nu längtat efter så länge, och jag känner att nu är rätt tid.

Därför kommer jag en gång om dagen publicera min dagbok från resan, här på bloggen. Se det som behind the scenes till allt som är publicerat, liksom om det som inte blev publicerat. Jag börjar med första inlägget imorgon.

Häng med!

/A