Japp, Dukoral betyder en vecka kvar.

Sist jag var i Afrika blev jag magsjuk av vattnet, trots att det både var kokat och blandat med reningstabletter. Jag vet, flaskvatten är att föredra. Men ibland är det rätt svårt att få tag på om man är ute i bushen. Lika bra att förbereda kroppen på det värsta.

Kan nu även berätta att resan bär av till Uganda. Ett land som länge präglats av vanstyre och diktatur. Även om Uganda på senare år har varit fredligt har regimen en auktoritär roll som inte lämnar mycket rum för oppositionen. I nordöstra delen av landet råder utbredd laglöshet som UD kallar det. Typ sammandrabbningar mellan mindre lokala rebellgrupper i min mening. Internationellt sett är Uganda det land på Afrikas kontinent som kommit förhållandevis längst i frågor om kvinnliga rättigheter. Jag vill dock påstå att verkligheten visar en annan bild. 

Jag kommer att uppdatera bloggen löpande under resan för att ge direkt insyn i mitt arbete på plats. Kommentera gärna! Åsikter, frågor, synpunkter… allt som kan öka mina chanser till ett bra arbete är hjärtligt välkommet!

Nu börjar nedräkningen – häng med!

/A